Το Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων στη δράση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Το Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων υλοποίησε βιωματική δράση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας (Πέμπτη 4 Απριλίου 2024) σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρουσίου (Πε.Φι.Πο.) [email protected] και το Solidarity for Stray Animals https://solidaritystray.gr/

Μιλήσαμε για την ευζωία, τη νομοθεσία γύρω από τα αδέσποτα, την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων, τη σημασία της στείρωσης, το τσιπάρισμα, τον εθελοντισμό στο πλαίσιο της ενεργούς πολιτειότητας, κ.α. Η δράση ήταν μια πράξη απόδειξης της αγάπης και της φροντίδας μας προς τα ζώα. Γιατί οι πράξεις μας είναι ο πολιτισμός μας. Συμμετείχαν μαθητές/μαθήτριες από διάφορες τάξεις/τμήματα του σχολείου μας.

*Σύμφωνα με το άρθρο 31 του νόμου 4830/2021 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα AΡΓΟΣ και λοιπές διατάξεις» (A΄ 169), και λαμβάνοντας υπόψη τη με αρ 15/07-03-2024 εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), σας γνωρίζουμε ότι ορίζεται και καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας η 4η Απριλίου κάθε σχολικού έτους, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας.

Υπεύθυνη Δράσης:
Ευαγγελία Καραγιαννίδου (ΠΕ 06-Αγγλικών)
Απρίλιος 2024

Μοιραστείτε με τους φίλους σας

Δείτε επίσης