Βράβευση του Λυκείου Αναβρύτων για το Πρόγραμμα “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 έγινε η βράβευση του Λυκείου Αναβρύτων σε ειδική τελετή στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα Ανάβρυτα συμμετείχαν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κατά το σχολικό έτος 2021-2022. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μαθητές από την φετινή ομάδα

του Προγράμματος «Μαθητές – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» καθώς και μέλη
της περσινής ομάδας, τα οποία βραβεύτηκαν και προσωπικά. Το βραβείο του σχολείου
παρέλαβε ο Διευθυντής μας κος Θ. Οτζάκογλου.
Τους μαθητές συνόδευσε η καθηγήτρια κα Ε.Καραγιαννίδου, η οποία ως μέλος της ομάδας
EPAS Αναβρύτων βραβεύτηκε και εκπροσώπησε επάξια τις υπόλοιπες συμμετέχουσες
καθηγήτριες: κ.κ. Μ. Γενεθλίου, Δ. Γιανναρά και Ε. Χούσου.
Η διάκριση αυτή μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια και ευχόμαστε ανάλογες διακρίσεις και
στο μέλλον.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, συνεχίζει την υλοποίηση του Προγράμματος “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” (European Parliament Ambassadors Schools – EPAS) .

Το Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία σε εθελοντική βάση σε Λύκεια Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών σχολείων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2016, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αλλά ιδιαίτερα σε μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου.

Οι πρωταρχικοί στόχοι του προγράμματος είναι η προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, η βασική εκμάθηση θεμάτων που αφορούν στη δομή, στη λειτουργία και στο ρόλο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα δε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η κατανόηση του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών. 

Για κάθε σχολική χρονιά αποστέλλεται σχετική  ανακοίνωση  σε όλα τα σχολεία της χώρας. Τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει να αποστείλουν αίτημα συμμετοχής προκαθορισμένη ημερομηνία που αναγράφεται στην ανακοίνωση, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία στην διεύθυνση: https://epasgreece.eu/registration/

Περισσότερες πληροφορίες και διαδικασία συμμετοχής για τη σχολική χρονιά 2021-2022

Για παράδειγμα το 2020-2021, και σε συνέχεια αξιολόγησης των δράσεων των σχολείων, επιλέχτηκαν 55 σχολεία  στα οποία και απονέμεται ο τίτλος “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, ενώ οι συμμετέχοντες καθηγητές και μαθητές αναγορεύονται επίσης σε “πρέσβεις” του ΕΚ.

Επισυνάπτεται ο κατάλογος των σχολείων για το 2020-2021  (τυχαία σειρά αναγραφής και όχι βάσει βαθμολογίας).

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας

Δείτε επίσης